Odszukaj informacji na temat żywności liofilizowanej...Świat fizyki podręcznik klasa 7 wyd. WSiP

Rozwiązanie zadania: zad. 2 strona 56.

Przedstawiona treść zadania jest tylko fragmentem (cytatem) całej treści zamieszczonej w podręczniku lub zbiorze zadań. Aby w pełni można było skorzystać z analizy rozwiązania zadania, należy znać pełną treść zadania. Zachęcamy do kupna danego podręcznika lub zbioru zadań z fizyki.


(zamów podręcznik/ zbiór)

Zobacz rozwiązanie wybranego zadania:

Kliknij aby zobaczyć inne rozwiązania

Rozwiązanie zadania:

Liofilizacja polega na suszeniu substancji (czyli pozbywaniu się wilgoci- wody) z zamrożonej żywności. W takiej żywności woda i inne płyny są w stanie stałym.

Liofilizacja wykorzystuje proces sublimacji, który polega na przejściu lodu (stan stały) w stan gazowy (para wodna) z pominięciem stanu ciekłego.

Alkomat- wirtualny test

Alkomat- darmowa aplikacja na Androida

Pobierz ze sklepu Google Play
Olinowanie stałe- kalkulator średnic

Olinowanie stałe- darmowa aplikacja na Androida

Pobierz ze sklepu Google Play
przepis na gogfry

Przepis na gofry

zobacz
przepis na bitą śmietanę

Przepis na bitą śmietanę

zobacz